top of page

Katrien Roofthooft

Katrien Roofthooft 

Huidige job: Zorgleerkracht in basisschool Vennebos, Schilde, deeltijds: Ik geef vooral zorg in de kleuterschool, maar begeleid ook het aanvankelijk lezen in het eerste leerjaar. Zo kan ik zien hoe onze kleutertjes verder evolueren in de lagere school en met welke moeilijkheden ze eventueel te kampen krijgen. Verder ondersteun ik het projectwerk van de Kangoeroeklas in de tweede en derde graad. Ik organiseer ook de werking van het leerlingenparlement vanaf de 3de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar.


Ervaring: ongeveer 10 jaar een 1ste kleuterklas, 5 jaar een graadsklas met alle leeftijden samen, 10 jaar een 3de kleuterklas, 4 jaar ervaring als zorgleerkracht.
Ik ben voorzitter van de schoolraad in Beerse. Hierin zijn de 5 gemeentelijke scholen verenigd.

Ik werk zelf al meer dan 25 jaar als kleuterleidster. Dat deed ik altijd met veel plezier. Op sommige momenten was ik op zoek naar oplossingen voor allerlei problemen. Ik ben altijd blijven lezen en zoeken. Dat was sowieso heel interessant en verrijkend. Het doet ook deugd om af en toe verder te kijken dan je eigen school.

Sinds enkele jaren werk ik als trainer bij ArtdeCo, een nascholingsorganisatie met aandacht voor de leerkracht. Ik vind het nuttig dat ik op deze manier ervaringen kan delen.


In mijn cursussen gebruik ik enkel materialen, werkwijzen en ideeën die ik zelf heb uitgeprobeerd. Geen loze theorieën dus, die je in de praktijk slechts met moeite kan toepassen. Ik ben heel praktisch gericht en voortdurend op zoek naar waardevolle, maar haalbare oplossingen. Aan de reacties van de mensen in mijn cursussen, merk ik vaak dat de herkenbaarheid groot is.


In het onderwijs kunnen we vooral veel leren van elkaar. En op die manier komen we uiteindelijk tot die zaken, waar onze kinderen het meest aan hebben. En daar komt het natuurlijk op aan.

Katrien_Roofthooft.jpg
bottom of page