top of page
over ons_edited.jpg

Onze visie

Wat zit in onze naam?

Art

Staat voor de kunst van kwalitatieve trainingen.

Trainingen eerder dan 'cursussen'.

Trainen is ervaren en ondervinden, oefenen, ontdekken, fouten maken, reflecteren, corrigeren… om daarna weer te oefenen. Het is vaak een proces van vallen en opstaan en durven 'afstoffen en doorgaan'.

We bieden tijdens deze trainingen een sterke omkadering, steeds onderbouwde theorie, evidence based, met een motiverende, interactieve vorm en/ of doorspekt met coöperatieve leerstrategieën. We zetten onze schouders onder het steunen van leerkrachten en directies in hun groeiproces. 

Vanuit het borgen wat reeds kwaliteitsvol is en innoverend samen te werken met het team. Met deze krachtige leerkrachten en directies aan het roer, koers en tempo bepalend, varen wij mee op hun traject. Zo bouwen we aan betrokken onderwijs met een groot hart voor de kinderen, onze toekomst. 

Co

'Compagnon de route' met onze trajectbegeleiding op maat van uw school.

Co voor... commitment, competentie-ontwikkelend en coöperatief leren, collegialiteit, coachende communicatie op school -en klasniveau. 

Deze Co’s vormen de rode draad doorheen het aanbod van Art de Co. We zetten in op communicatieve vaardigheden, waar taal en taalontwikkeling een belangrijke rol spelen. 

We willen alle onderwijssectoren steunen bij het vormen van een positief en open mens- en maatschappijbeeld dat past binnen hun onderwijscontext. Een aantal trainingen en vooral begeleidingen richt zich specifiek op ouders betrekken in dit proces. 

De ondertitel zegt “training en groei”. 

Achter die woorden schuilt een diep geloof in veranderingsprocessen, ontplooiing en voortdurende ontwikkeling. 

Door  actief te werken aan kennis, vaardigheden en attitudes zoals doorzettingsvermogen en een growth mindset, zijn we ervan overtuigd dat naast elke leerling, ook elke leerkracht, elk team en elke directeur kan groeien en floreren. 

 

Meer over coöperatief leren? 

https://www.klasse.be/131998/cooperatieve-leerstrategieen/

https://aanbod.eekhoutacademy.be/course/1dklR0

Growth-Mindset-Quotes-Carol-Dweck-1-1024x724.jpg
bottom of page