top of page

Kleuter

Ruim divers en inspirerend aanbod aan workshops, 

kring kleuter 1_edited.jpg

OP EVENT AUGUSTUS Coöperatief leren in de kleuterklas en eerste leerjaar

Een zorgvuldige selectie van structuren die gemakkelijk en stapsgewijs ingezet kunnen worden bij jonge kinderen. Ze bevorderen het interactief leren, sociale -en communicatievaardigheden.

hoeken naar buiten_edited.jpg

OP EVENT 20 AUGUSTUS
Breng de leeractiviteiten uit de hoeken naar buiten!

Voor kleuters is het in alle opzichten heel gezond om buiten te spelen. Maar waar is dan je aanbod? Laten we ze gewoon spelen of zorgen we ervoor dat er ook geleerd wordt?

ontdekdozen_edited.jpg

Loose parts en ontdekdozen

Stimuleer de natuurlijke onderzoekende drijfveer van de kleuters. Onderzoekend leren is een werkvorm die kleuters aanspoort de wereld om hen heen actief en met een gezonde dosis verwondering te ontdekken en te onderzoeken.

kleuter eigenaarschap_edited.jpg

Ontluikende geletterheid voor alle kleuters

Kinderen zijn van jongs af aan bezig met schriftelijke communicatie. Ze ontdekken al snel de aanwezigheid van geschreven boodschappen die ze al heel vroeg proberen te ontcijferen en te begrijpen. Het is een natuurlijke drang gestimuleerd door een portie gezonde nieuwsgierigheid.

feedback kleuter_edited.jpg

Ontwikkelingsgericht feedback geven aan kleuters

Feedback is een essentieel onderdeel van formatief evalueren (breed evalueren).

Feedback is geen toverwoord dat automatisch zorgt voor leerrendement. Effectieve en efficiënte feedback geven is arbeids- en tijdsintensief, maar het loont.

kleuterinitiatief_edited.jpg

Kleuterinitiatief

Hoe overwin je moeilijkheden die komen kijken bij het verrijken van je hoeken? Hoe kom je aan materiaal? En hoe kom je aan geld? Waar haal je (kosteloze) ideeën? En waar vind je ideeën per thema? En ook: waar is ruimte om alles op te slaan?

bottom of page